Besamelmártás

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Besamelmártás
Adag: 1 adag (1 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl tej
4 evőkanál vaj
7 és fél dkg liszt
1 csipet frissen őrölt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
vagy
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat közepes tűzön felolvasztjuk, a lisztet belekeverjük, ha szerecsendiót is használunk, most reszeljük bele, és 1-2 percig állandóan kevergetjük.

2. Tejjel felöntjük, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk. 10 perc alatt besűrítjük.

A francia konyha nagyon sokoldalú mártása. Aromásabbá, sűrűbbé tehetjük vele a leveseket, de kínálhatjuk párolt húsokhoz, sültekhez, szuflékhoz. Vajból, lisztből, tejből készül. Sózzák, borsozzák, de ízlés szerint akár frissen reszelt szerecsendió is kerülhet bele. Ha a recept alapján készítjük el a besamelmártást, akkor jól kiegészítheti a sülteket.
Besamelmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2408 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Besamelmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
vegetáriánus ételek