Besamelmártás
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 15 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 adag (1 liter)
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
vagy
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A vajat közepes tűzön felolvasztjuk, a lisztet belekeverjük, ha szerecsendiót is használunk, most reszeljük bele, és 1-2 percig állandóan kevergetjük.
2. Tejjel felöntjük, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk. 10 perc alatt besűrítjük.
A francia konyha nagyon sokoldalú mártása. Aromásabbá, sűrűbbé tehetjük vele a leveseket, de kínálhatjuk párolt húsokhoz, sültekhez, szuflékhoz. Vajból, lisztből, tejből készül. Sózzák, borsozzák, de ízlés szerint akár frissen reszelt szerecsendió is kerülhet bele. Ha a recept alapján készítjük el a besamelmártást, akkor jól kiegészítheti a sülteket.