Focaccia

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Focaccia
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg liszt
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
vagy
2 és fél dkg friss élesztő
1 teáskanál kristálycukor
4 dl meleg víz
1 teáskanál

Elkészítés:

1. Az élesztőt a meleg víz felével és a cukorral 10-15 perc alatt felfuttatjuk.

2. A lisztet, sót az élesztős keverékkel, a maradék meleg vízzel és az olaj felével elkeverjük.

3. Vékonyan lisztezett deszkán 15 perc alatt rugalmas tésztát gyúrunk.

4. Vékonyan kiolajozott tálban, konyharuhával letakarva 1,5 óra alatt a tésztát kétszeresére kelesztjük. Az ujjunkkal próbáljuk ki, elég rugalmas-e.

5. A sütőt 220 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 7-es fokozat).

6. Vékonyan kiolajozott sütőtálba terítjük a tésztát, amely körülbelül 1 centiméter magas legyen. Húsz perc alatt aranybarnára sütjük.

7. A maradék olajjal meghintjük, ha gondoljuk, ízesítjük és forrón tálaljuk.

A focaccia nagyon ízletes olasz kenyérféle. Könnyű elkészíteni. Levesekhez, párolt húsokhoz és sültekhez kínálják. A tésztája rövid idő alatt elkészíthető, és mivel minden háztartásban van ma már sütő, miért ne próbálnánk megsütni! Ha ízesebbé akarjuk tenni a tésztát, szórjuk meg 1 evőkanál friss, finomra vágott zsályával vagy rozmaringgal. De ízesíthetjük olívabogyóval is.
Focaccia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1853 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Focaccia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
van itthon