Focaccia



Elkészítés:
1. Az élesztőt a meleg víz felével és a cukorral 10-15 perc alatt felfuttatjuk.
2. A lisztet, sót az élesztős keverékkel, a maradék meleg vízzel és az olaj felével elkeverjük.
3. Vékonyan lisztezett deszkán 15 perc alatt rugalmas tésztát gyúrunk.
4. Vékonyan kiolajozott tálban, konyharuhával letakarva 1,5 óra alatt a tésztát kétszeresére kelesztjük. Az ujjunkkal próbáljuk ki, elég rugalmas-e.
5. A sütőt 220 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 7-es fokozat).
6. Vékonyan kiolajozott sütőtálba terítjük a tésztát, amely körülbelül 1 centiméter magas legyen. Húsz perc alatt aranybarnára sütjük.
7. A maradék olajjal meghintjük, ha gondoljuk, ízesítjük és forrón tálaljuk.