Sült hal burgonyával

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült hal burgonyával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl száraz fehérbor
100 dkg halfilé
5 gerezd finomra vágva fokhagyma
100 dkg apróra vágott burgonya
3 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
½ teáskanál szárított oregánó
3 evőkanál friss, finomra vágva petrezselyemzöld
2 nagyobb szeletelt paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 3-as fokozat).

2. A halat (pl. sügér, ponty, valamilyen fehér húsú tengeri hal, pisztráng, tonhal) sózzuk, borsozzuk. Meghintjük oregánóval. A fokhagymát, petrezselymet 4 evőkanál olajjal összekeverjük a tűzálló edény alján elterítjük. Ráterítjük a burgonyát és a paradicsomot, 4 evőkanál olajjal meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Lefedjük. 20-25 percig sütjük.

3. A sütőből kivesszük, a fedőt eltávolítjuk. A már sült burgonyára rakjuk a besózott halat. Fedő nélkül 15-20 percig sütjük.

4. A citromlevet, a fehérbort és a maradék olajat összekeverjük, a sült halra öntjük. Forrón tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sült hal burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 792 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Sült hal burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
pinterest