Sült tőkehal burgonyával, sárgarépával

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült tőkehal burgonyával, sárgarépával
Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
168 ¾ dkg darabolt burgonya
9 nagyobb szál szeletelt sárgarépa
9 nagyobb szeletelt paradicsom
168 ¾ dkg tőkehal
vagy
168 ¾ dkg sózott tőkehal
1 és ⅓ dl extraszűz olívaolaj
4 és fél evőkanál friss, finomra vágva petrezselyemzöld
4 és fél fej finomra vágva hagyma
4 és fél gerezd finomra vágva fokhagyma
1 teáskanál szárított oregánó
13 és fél dkg friss zsemlemorzsa
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sózott tőkehalat nagy darabokra vágjuk, a gerincét eltávolítjuk. Majd 24 óráig hideg vízben áztatjuk, 6 óránként vizet cserélünk. Friss tőkehal esetében ez a művelet természetesen elmarad.

2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy tűzálló edény alját és falát 2 evőkanál olajjal bekenjük, a tálba rakjuk a halszeleteket. Burgonyát, sárgarépát. majd paradicsomot rétegezünk a halra. Petrezselyemmel, hagymával, fokhagymával és oregánóval megszórjuk. Sózzuk, borsozzuk.

3. A maradék 2 evőkanál olajjal meglocsoljuk. Lefedjük, majd 45 percig sütjük, amíg a hal és a zöldségek megpuhulnak.

4. A fedőt levesszük a halra és a zöldségekre szórjuk a frissen reszelt zsemlemorzsát és még 10 percig sütjük, amíg a zsemlemorzsa aranybarna lesz. Forrón tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sült tőkehal burgonyával, sárgarépával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1199 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Sült tőkehal burgonyával, sárgarépával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
recept beküldése