Szárnyastál
Elkészítési idő:
120 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
2. A póréhagymát, sárgarépát, burgonyát, hagymát, fokhagymát tepsibe rakjuk. A gyöngytyúk vagy a csirke belsejét sózzuk, borsozzuk. A zöldségekre helyezzük.
3. Felöntjük borral. A tepsit alufóliával letakarjuk. A húst 1 óra 15 percig sütjük.
4. A fóliát levesszük, a hús köré rakjuk a gombát. Alufóliával újra letakarjuk, és még 30 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Ha nem kapunk gyöngytyúkot, csirkéből is elkészíthetjük.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.