Szárnyastál

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szárnyastál
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
2 nagyobb szál vékonyra szeletelt sárgarépa
2 nagy vékonyra szeletelt burgonya
2 fej cikkekre vágott lilahagyma
3 és ⅓ dl száraz fehérbor
15 dkg szeletelt vargánya gomba
15 dkg szeletelt csiperkegomba
150 dkg darabolt csirke
vagy
150 dkg darabolt gyöngytyúk
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. A póréhagymát, sárgarépát, burgonyát, hagymát, fokhagymát tepsibe rakjuk. A gyöngytyúk vagy a csirke belsejét sózzuk, borsozzuk. A zöldségekre helyezzük.

3. Felöntjük borral. A tepsit alufóliával letakarjuk. A húst 1 óra 15 percig sütjük.

4. A fóliát levesszük, a hús köré rakjuk a gombát. Alufóliával újra letakarjuk, és még 30 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Ha nem kapunk gyöngytyúkot, csirkéből is elkészíthetjük.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Szárnyastál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2362 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Szárnyastál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
pinterest