Pórés, burgonyás csirketál

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pórés, burgonyás csirketál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db csirkecomb
4 nagyobb vékonyra szeletelt póréhagyma
4 nagyobb darabolt burgonya
2 evőkanál friss, finomra vágva petrezselyemzöld
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
4 evőkanál liszt
1 és ¼ dl száraz fehérbor
7 és fél dl csirkehúsleves
1 csipet sáfrány
4 nagyobb szál vékonyra szeletelt sárgarépa
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. A csirkét sózzuk, borsozzuk. Öntöttvas lábasban vagy tűzálló jénai tálban 4 evőkanál olajat közepes hőfokon felmelegítünk, és a csirkét 10 perc alatt megpirítjuk. Szűrőkanállal kiszedjük, félrerakjuk.

3. Az olajon 5 perc alatt puhára pároljuk a póréhagymát, belekeverjük a fokhagymát, és még 1-2 percig pirítjuk. Beleszórjuk a lisztet és körülbelül 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

4. Felöntjük a borral, 4 perc alatt az alkoholt elpárologtatjuk. Hozzáöntjük a csirkelevest, belerakjuk a babérlevelet, sáfrányt, sárgarépát, burgonyát. Felforraljuk, 10 percig gyöngyöztetjük.

5. Hozzáadjuk a csirkecombokat. Letakarjuk. Sütőbe rakjuk. 30 percig sütjük.

A babérlevelet kidobjuk. Petrezselyemmel díszítjük. Forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Csirkeleves

Csirkeleves
2 szál darabolt zellerszár
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg egész csirke
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
2 fej közepes méretű, negyedelt hagyma
50 dl hideg víz

1. A csirkedarabokat (pl. szárny, hát, nyak) vagy az egész csirkét fazékba rakjuk. Felöntjük a vízzel. Közepes tűzön, óvatosan felfőzzük. A habot a tetejéről eltávolítjuk.

2. Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, a háromfelé vágott zellert, petrezselymet, babérlevelet, sót. A levest ne hagyjuk forrni, csak óvatosan gyöngyöztessük 3-4 órán keresztül. Ha túl sok lé elpárologna, meleg vízzel pótoljuk.

3. Ha megfőtt, a csirkét és a zöldségeket kiszedjük. A levest hagyjuk kihűlni.

Leszűrjük.

4. A levet hűtőbe rakjuk, hogy a zsír a tetején megdermedjen. A zsírt eltávolítjuk.

A főtt húst és a zöldségeket más ételek készítéséhez felhasználhatjuk.

Pórés, burgonyás csirketál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1406 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Pórés, burgonyás csirketál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
cikkek