Barackos csirketál

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Barackos csirketál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg darabolt csirke
40 dkg lecsepegtetett sárgabarackkonzerv
50 dkg hámozott újburgonya
2 és fél dl száraz fehérbor
1 maréknyi friss, durvára tört koriander
1 és ¼ dkg hagymakrémleves por
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 5-ös fokozat).

2. A csirkedarabokat tűzálló jénai tálba rakjuk. Beborítjuk a sárgabarackkal, az újburgonyával, a zöldborsóval és a korianderrel. Hagymaleves-porral meghintjük. Sózzuk, borsozzuk.

3. A sárgabarack levéhez annyi bort öntünk, hogy 3,75 dl legyen. A csirkére öntjük. Óvatosan összekeverjük, majd 15 percig pihentetjük. A tálat lefedjük, a csirkét 1 órán át sütjük.

4. Időnként nézzük meg, nem száradt-e ki a hús. Ha szükséges, fehérborral után töltjük. Forrón tálaljuk.

Barackos csirketál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1679 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Barackos csirketál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
pinterest