Barackos csirketál
Elkészítési idő:
90 perc
Munkaidő: 15 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 5-ös fokozat).
2. A csirkedarabokat tűzálló jénai tálba rakjuk. Beborítjuk a sárgabarackkal, az újburgonyával, a zöldborsóval és a korianderrel. Hagymaleves-porral meghintjük. Sózzuk, borsozzuk.
3. A sárgabarack levéhez annyi bort öntünk, hogy 3,75 dl legyen. A csirkére öntjük. Óvatosan összekeverjük, majd 15 percig pihentetjük. A tálat lefedjük, a csirkét 1 órán át sütjük.
4. Időnként nézzük meg, nem száradt-e ki a hús. Ha szükséges, fehérborral után töltjük. Forrón tálaljuk.