Csirkepiláf

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg basmati rizs
100 dkg kicsontozott, lebőrözött csirkecomb
2 evőkanál frissen reszelt citromhéj
1 evőkanál frissen őrölt koriandermag
2 teáskanál frissen őrölt római kömény
3 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 db kimagozott, finomra vágva piros húsú kaliforniai paprika
1 fej finomra vágva lilahagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál meleg víz
1 csipet sáfrány
vagy
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint fekete olívabogyó

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. A sáfrányt 10 percig meleg vízbe áztatjuk.

3. Öntöttvas lábasban vagy tűzálló jénai tálban 2 evőkanál olajon az apró csirkedarabokat 7-9 perc alatt fehéredésig pirítjuk. Kiszedjük, félrerakjuk.

4. A maradék 2 evőkanál olajon a hagymát, kaliforniai paprikát 8-10 perc alatt megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a csilipaprikát, a római köményt és a koriandert, és 2-3 percig pároljuk. Belekeverjük a rizst és a reszelt citromhéjat.

5. A tetejére rakjuk a csirkedarabokat. A levesbe keverjük a sáfrányt. A levest a húsra öntjük. Sózzuk, borsozzuk. Letakarjuk, majd 50 percig sütjük. Megszórjuk fekete olívabogyóval. Forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Csirkealaplé

Kép nélkül
1 szál zellerszár
2 fej negyedekre vágott hagyma
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg csirke
50 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.

3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.

Csirkepiláf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2315 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Csirkepiláf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
bevásárlólista