Sült kolbász babbal

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült kolbász babbal
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 pár friss, darabolt sütőkolbász
40 dkg lecsepegtetett fehérbabkonzerv
40 dkg konzerv vörösbab
40 dkg konzerv csicseriborsó
40 dkg apróra vágott hámozottparadicsom-konzerv
1 és ¼ dl juharszirup
vagy
1 és ¼ dl méz
6 szál friss, összetépkedett zsályalevél
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 nagyobb fej kockára vágott fehér hagyma
3 gerezd finomra vágva fokhagyma
6 szelet apróra vágott baconszalonna
1 és ¼ dl ketchup
2 evőkanál barna cukor
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál Worcestershire szósz

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. Az olajat magas hőfokon öntött lábosban vagy tűzálló tálban felmelegítjük. Hozzáadjuk a 4-4 darabra vágott kolbászt, hagymát, fokhagymát, bacont. A hagyma 5-7 perc alatt üvegesre, a kolbász barnára, a bacon ropogósra pirul.

3. Belekeverjük a lecsöpögtetett fehér és vörös babot, csicseriborsót, paradicsomot a levével együtt, ketchupot, mézet, barna cukrot, mustárt, Worcestershire szószt, zsályalevelet.

4. 60 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Sült kolbász babbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2266 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Sült kolbász babbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
most van szezonja