Sült kolbász borsóval és burgonyával

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült kolbász borsóval és burgonyával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg szeletelt kolbász
4 nagy kockára vágott burgonya
5 dl tej
4 gerezd finomra vágva fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. Tűzálló jénai tálba rakjuk a kolbászt, a burgonyát, a zöldborsót és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.

3. Felöntjük a tejjel és a gombakrémlevessel. A tálat lefedjük, s az egészet 1,5 óra alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.

A recept elkészítéséhez fokhagymás, füstölt sertéskolbászt válasszunk, ha lehetséges, kissé előfőzöttet.

Gombakrémleves

Gombakrémleves
20 dkg rókagomba
30 dkg csiperkegomba
4 fej finomra vágott mogyoróhagyma
3 dkg hideg, kockára vágott vaj
5-6 szál turbolya
3 dl tejszín
3 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
Díszítéshez::
1 dl tejszín

1. Az erdei gombáról lerázzuk a föld és a szennyeződés nagyját, majd egy tál hideg vízben alaposan megtisztítjuk, de ne hagyjuk túl sokáig a vízben, nehogy megduzzadjon. A gombát kivesszük a vízből, vékony szeletekre vágjuk. A csiperkét konyhai papírtörlővel tisztára dörzsöljük.

2. Közepes nagyságú lábosban a vajat megolvasztjuk. A mogyoróhagymát beletesszük, és közepes lángon, fedő alatt 1-2 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombákat, lefedjük, és még 2-3 percig sütjük. A tyúkhúslével és a tejszínnel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük. A turbolyából 3-4 szálat beleteszünk, és 12-15 percig főzzük. Hagyjuk kissé kihűlni.

3. A levest konyhai robotgépbe vagy turmixba töltjük, és pürésítjük. A pépet szűrőn át tiszta edénybe öntjük, óvatosan felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hideg vajat, közben addig forgatjuk, amíg az egész jól elkeveredik. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.

4. A tejszínt kemény habbá verjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk.

5. A levest elosztjuk a tányérokban. A tejszínhabból két teáskanállal kis gombócokat formázunk, és minden adagra teszünk egy-egy gombócot. A maradék turbolyával díszítve kínáljuk.

Sült kolbász borsóval és burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2103 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Sült kolbász borsóval és burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
facebook