Fokhagymás sertéssült zöldségekkel

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás sertéssült zöldségekkel
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 gerezd finomra vágva fokhagyma
250 dkg sertéslapocka
100 dkg darabolt édesburgonya
50 dkg összevágott karórépa
50 dkg összevágott sárgarépa
50 dkg szeletelt paszternák
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 ⅔ dl forró víz
2 evőkanál friss rozmaring
vagy
2 evőkanál szárított rozmaring
1 evőkanál kukoricakeményítő
vagy
1 evőkanál kukoricaliszt
szükség szerint hideg víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
ízlés szerint durva szemcséjű fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. A húst éles késsel bevagdaljuk, a fokhagymával megtűzdeljük. Egy teáskanál durvára őrölt borsot és a rozmaringot összekeverjük, a húst ezzel a keverékkel bedörzsöljük. A húst zsíros felével felfelé egy tepsibe rakjuk.

3. Az édesburgonyát, karórépát, sárgarépát, paszternákot összekeverjük. Olajjal meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk. A hús köré rakjuk.

4. A sütőben körülbelül 1,5 óráig sütjük. A zöldségeket időnként megforgatjuk, hogy minden oldaluk roppanós legyen. Ha a hús megsült, előmelegített tálra rakjuk a zöldségekkel együtt.

5. A tepsiből a zsír nagy részét leszűrjük, a húst a zöldségekkel együtt visszarakjuk a sütőbe, amíg a mártást elkészítjük.

6. A kukoricalisztet egy serpenyőben kevés hideg vízzel elkeverjük, hozzáöntjük a maradék húszsírt és felöntjük a forró vízzel. Néhány perc alatt besűrítjük. A mártást csészében adjuk a hús és zöldségek mellé.

Fokhagymás sertéssült zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1460 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Fokhagymás sertéssült zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
vegetáriánus ételek