Szarvastál

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szarvastál
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb szál finomra vágva sárgarépa
2 db érett, kockára vágott paradicsom
75 dkg darabolt őzhús
vagy
75 dkg darabolt szarvashús
vagy
30 dkg konzerv gesztenye
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
9 dkg kockára vágott pancetta
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 fej finomra vágva lilahagyma
1 és ¼ dl száraz vörösbor
2 és fél dl víz
1 ág friss rozmaring
A tálaláshoz:
igény szerint frissen elkészített polenta

Elkészítés:

1. A sütőt 150 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 2-es fokozat).

2. Öntöttvas lábasban vagy tűzálló jénai tálban az olajat közepes tűzön felmelegítjük, hozzáadjuk a szarvashúst, pancettát és 5-8 perc alatt világosbarnára pirítjuk. Szűrőlapáttal kivesszük, félrerakjuk.

3. A visszamaradt olajon megpároljuk a fokhagymát, a hagymát, a sárgarépát, a paradicsomot. Felöntjük a borral és a vízzel. Belekeverjük a rozmaringot és a babérlevelet. Felforraljuk.

4. Sütőbe rakjuk és lefedve 60 percen keresztül pirítjuk. Ha kész, belekeverjük a gesztenyét vagy a szétmorzsolt gesztenyemasszát és még 60 percig pirítjuk. Ha úgy érezzük, a hús kiszáradt, kevés vízzel öntsük fel. Frissen főzött polentával forrón tálaljuk.

Polenta alaprecept

Polenta alaprecept
25 dkg kukoricaliszt
2 teáskanál vaj
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
15 dl forró víz
1 teáskanál
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. A vizet sózzuk, felforraljuk. A sós forró vízbe 3-4 decinyit kimerünk és félrerakjuk.

2. A forró vízbe óvatosan kevergetve beleöntjük a kukorica lisztet. A tűz hőfokát csökkentjük.

3. A kukorica lisztet állandóan kevergetve főzzük. Figyelem ahogy fő, „pusmog". Ha túl sűrű, a félrerakott sós vízzel felöntjük.

4. Ha kész, belekeverjük a vajat és a parmezán sajtot. Borsozzuk.

Szarvastál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1871 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Szarvastál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
recepttár