Bárányhúsos, spenótos frittata

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bárányhúsos, spenótos frittata
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg friss, összevágott spenót
30 dkg kicsontozott, kockára vágott bárányhús
15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
6 db felvert tojás
10 dkg főtt csicseriborsó
vagy
10 dkg főtt fehérbab
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál őrölt fahéj
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
3 ⅔ dl víz
1 csipet sáfrány
5 dkg száraz, morzsolt kenyér
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. Három evőkanál olajat magas hőfokra felmelegítünk egy öntöttvas lábasban vagy tűzálló jénai tálban. Beletesszük a spenótot, sózzuk, borsozzuk, fahéjjal meghintjük, és 10 percig pároljuk. Szűrőlapáttal kiszedjük, félrerakjuk.

3. A maradék 3 evőkanál olajat a visszamaradt olajhoz öntjük, belekeverjük a bárányt, hagymát, 10 percig pároljuk.

4. Hozzáadjuk a babot, spenótot, vizet. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a sáfrányt, majd közepes hőfokon pároljuk, míg körülbelül 20 perc alatt a levét felére sűrítjük.

5. Belekeverjük a sajtot, zsemlemorzsát, tojást és a sütőben 20 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Forrón tálaljuk.

Bárányhúsos, spenótos frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1813 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Bárányhúsos, spenótos frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
szótár