Mogyoróvajas sült bárány

| Mogyoróvajas báránysült receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mogyoróvajas sült bárány
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg kicsontozott, darabolt bárányhús
3 nagyobb összevágott paradicsom
25 dkg mogyoróvaj
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 evőkanál friss, finomra vágva petrezselyemzöld
1 db friss, szeletelt piros chilipaprika
1 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál barnacukor
igény szerint főtt hosszúszemű fehér rizs
szükség szerint víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. Öntöttvas lábasban vagy tűzálló jénai tálban az olajat közepes tűzön felmelegítjük, hozzáadjuk a bárányt és 6-8 perc alatt barnára pirítjuk. Szűrőlapáttal kiszedjük, félrerakjuk.

3. A visszamaradt olajon a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a csilipaprikát és a zöldborsót 10 percig pároljuk.

4. Belekeverjük a mogyoróvajat, fehérborecetet, barna cukrot, felöntjük a csirkelevessel és besűrítjük.

5. A bárányt visszarakjuk a szószba. Letakarjuk. A tálat a sütőbe rakjuk és 1,5 óráig sütjük. Ha a hús nagyon kiszáradna, néhány kanál vízzel hígíthatjuk. Melegen kínáljuk, ha a családtagok szeretik, frissen főzött hosszú szemű rizzsel köríthetjük.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Csirkeleves

Csirkeleves
2 szál darabolt zellerszár
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg egész csirke
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
2 fej közepes méretű, negyedelt hagyma
50 dl hideg víz

1. A csirkedarabokat (pl. szárny, hát, nyak) vagy az egész csirkét fazékba rakjuk. Felöntjük a vízzel. Közepes tűzön, óvatosan felfőzzük. A habot a tetejéről eltávolítjuk.

2. Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, a háromfelé vágott zellert, petrezselymet, babérlevelet, sót. A levest ne hagyjuk forrni, csak óvatosan gyöngyöztessük 3-4 órán keresztül. Ha túl sok lé elpárologna, meleg vízzel pótoljuk.

3. Ha megfőtt, a csirkét és a zöldségeket kiszedjük. A levest hagyjuk kihűlni.

Leszűrjük.

4. A levet hűtőbe rakjuk, hogy a zsír a tetején megdermedjen. A zsírt eltávolítjuk.

A főtt húst és a zöldségeket más ételek készítéséhez felhasználhatjuk.

Mogyoróvajas sült bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 824 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Mogyoróvajas sült bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
lexikon