Burgonyás báránytál

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyás báránytál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kicsontozott, darabolt báránylapocka
100 dkg vékonyra szeletelt, cikkekre vágott burgonya
4 nagyobb negyedelt paradicsom
1 fej szeletelt hagyma
1 ágacska levélkékre szedett rozmaring
1 teáskanál szárított oregánó
2 és fél dl forró víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük (gáztűzhelye 6-os fokozat).

2. Az apró báránydarabokat, a burgonyákat, a paradicsomot, a hagymát öntöttvas edénybe vagy tűzálló tálban összekeverjük. Meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk rozmaringgal, oregánóval.

3. Letakarjuk, és a sütőben 60 perc alatt puhára sütjük. A tetőt levéve győződjünk meg arról, mennyire puha a hús. Ha túl száraz lenne, kevés forró vizet öntsünk rá. Forrón tálaljuk.

Burgonyás báránytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1203 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Burgonyás báránytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
most van szezonja