Diós, hagymás sült szárnyas lankarani módra

Lankaranszajagi fisszindzsan

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Diós, hagymás sült szárnyas lankarani módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg vöröshagyma
40 dkg dió
1 db szárcsa
vagy
1 db konyhakész fácán
vagy
1 db konyhakész csirke
1 evőkanál szilvalekvár
2 evőkanál kristálycukor
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szárnyast adagnyi darabokra vágjuk. A gránát­almát megmossuk, többször beleszúrunk, konyhai hálóba vagy nagyon vékony konyharuhába csa­varjuk (a gyümölcs adja az étel izét és színét).

2. Az egész hagymákat a hússal és a gránátalmával együtt fazékba tesszük, enyhén sózott vizet ön­tünk rá, hogy ellepje, és kb. 60 percen keresztül főzzük, közben szükség szerint felöntjük vízzel és leszed­jük a habját.

3. Amikor a hús megpuhult, az egészet leszűrjük, a főzőlevet ismét a fazékba tesszük. A főtt hagy­mát és a diót húsdarálón átdaráljuk, és a lébe ke­verjük. Hozzáadjuk a szilvalekvárt meg a cukrot, majd az egészet sűrű masszává főzzük. Sózzuk, borsozzuk.

4. Tálaláskor a párolt húsdarabokat tányérra rendez­zük, ráöntjük a diós szilvapépet. Plov vagy kenyér illik hozzá.

Száraz, rozé habzóbor illik hozzá.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.

Vajas és sáfrányos rizs

Vajas és sáfrányos rizs
20 dkg olvasztott vaj
100 dkg basmati rizs
0.3 dkg sáfrány
20 dkg liszt
ízlés szerint
A rizs áztatásához::
50 dl víz
A sáfrány áztatásához::
2 dl víz

1. A sáfrányt egy éjszakára langyos vízbe áztatjuk.

2. A rizst megmossuk, és legalább 3 órára beáztatjuk langyos, sós vízbe. A tojássárgájából, a liszt­ből, csipetnyi sóval és 1 evőkanál olvasztott vajjal tésztát készítünk, 30 percig pihentetjük.

3. 4 liter sós vizet felforralunk, beletesszük a lecse­pegtetett rizst. Néha megkevergetve, 6-8 perc alatt, erős lángon félpuhára főzzük, majd leszűrjük.

4. A tésztát kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Kevés olvasztott vajjal megkent edény alját kibéleljük ve­le, és a tűzhelyen, közepes lángon, kb.15 percig süt­jük.

5. A lecsepegtetett rizst kúpformában a tésztára halmozzuk, rétegesen hozzáadjuk az olvasztott zsiradékot és a sáfrány levét, a sáfrány nagyobbik részét csak a végén öntjük a rizshegyre.

6. Az edény légmentes lezárásához egy konyharuhát teszünk a fazék és a fedele közé, majd a rizst kis lángon 1 órán át gőzöljük.

7. Tálaláshoz a rizshegy sáfrányszínű csú­csát külön tálra helyezzük, amíg a rizs többi részét nagy tányérra halmozzuk, ezután rátesszük a csúcsot, és leöntjük forró olvasztott vajjal. A tészta­lapot feldaraboljuk, és a díszítéshez használjuk.

Diós, hagymás sült szárnyas lankarani módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1961 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Diós, hagymás sült szárnyas lankarani módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
van itthon