Téli marhahúsos tál

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Téli marhahúsos tál
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kockára vágott marhahús
6 gerezd zúzott fokhagyma
2 szál összevágott sárgarépa
30 dkg csiperkegomba
4 nagyobb összevágott burgonya
1 fej rózsáira bontott brokkoli
1 és ¼ dl marhahúsleves
2 evőkanál liszt
2 fej kockára vágott hagyma
2 evőkanál friss, finomra vágva kakukkfű
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál paradicsompüré
3 és fél dl barna sör
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. A lisztet tálba szitáljuk, sózzuk, borsozzuk. A húst beleforgatjuk.

3. A húst egy nagy cserépedénybe rakjuk, az összevágott zöldséget ráterítjük, kakukkfűvel megszórjuk.

4. Az olajat, a paradicsompürét, a sört és levest egy tálban összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

5. A levest a zöldséges húsra öntjük. Tetővel vagy fóliával letakarjuk, s 1,5-2 óráig a sütőben sütjük. Forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
1 nagyobb szál félbevágott sárgarépa
1 szál póréhagyma
2 szál zöldjével zellerszár
2 db érett paradicsom
150 dkg marhahús
50 dl hideg víz
1 nagyobb fej negyedelt hagyma
4 szem szegfűszeg
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só

1. A zöldségeket megtisztítjuk. Ha szegfűszeget is használunk, szúrjuk a hagyma negyedekbe.

2. A hozzávaló zöldségeket, húst és csontot a vízzel felöntjük, és közepes tűzön felforraljuk.

3. A tűz hőfokát csökkentjük és a levest 180 percen keresztül gyöngyöztetjük.

4. A keletkező habot szűrőkanállal vagy papírtörlővel leszedjük. Ha a leves kész, a zöldségeket, csontot és húst kiszedjük.

5. A levest leszűrjük. Ha a lé kihűlt, a tetejéről a zsírt eltávolíthatjuk, és kisebb adagokban lefagyaszthatjuk.

A főtt húst akár főételként tálalhatjuk, akár más ételhez is adhatjuk.

Téli marhahúsos tál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2195 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Téli marhahúsos tál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
szólj hozzá, értékelj