Fontinás és parmezános puliszka

Fontinás és parmezános polenta

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fontinás és parmezános puliszka
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg kockára vágott vaj
12 és fél dl tej
30 dkg kukoricaliszt
40 dkg forgácsolt fontina sajt
7 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
12 és fél dl víz
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Egy fazékban felforraljuk a vizet, tejet. Sózzuk. Óvatosan belekeverjük a kukoricalisztet.

2. Körülbelül 30 perc múlva belekeverjük a fontina-forgácsokat és még 15 percig kavargatva főzzük.

3. Tálalóedényre borítjuk. Meghintjük parmezánnal és vajdarabokkal. Borsozzuk. Forrón tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Fontinás és parmezános puliszka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2155 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Fontinás és parmezános puliszka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
vegetáriánus ételek