Barbadosi okrás puliszka

Barbadosi okrás polenta

| Okrás puliszka receptek
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Barbadosi okrás puliszka
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál vaj
30 dkg kukoricaliszt
12 db szeletelt okra
1 evőkanál erőspaprika-krém
15 dl víz
1 teáskanál

Elkészítés:

1. Az okrát sóval, az erős paprikakrémmel 7,5 dl vízben felforraljuk, 10 percig gyöngyöztetjük.

2. A tűzről félrehúzzuk, felöntjük a maradék vízzel. Belekeverjük a kukoricalisztet. Állandóan kevergetjük, hogy a kukoricaliszt ne csomósodjon össze.

3. A tűzre visszarakjuk, közepes hőfokon besűrítjük, majd 45 percig főzzük. Vajdarabokkal megszórjuk. Forrón tálaljuk.

Az okrát az indiai konyhában bámiának is nevezik.
Barbadosi okrás puliszka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1731 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Barbadosi okrás puliszka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
facebook