Halgombócleves

Balig küftázi

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Halgombócleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg hámozott, kockára vágott burgonya
6 dkg rizs
80 dkg kardhal
4 dkg kimagozott szilva
1 db tojás
0 dkg sáfrány
1 dl langyos víz
80 dkg tokhal
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csicseriborsót legalább 4 órára (akár egész éjszakára is) bő hideg vízbe, a sáfrányt legalább 3 órára 1 dl langyos vízbe áztatjuk. A rizst dupla mennyisé­gű, enyhén sózott vízben puhára főzzük.

2. A hal nem ehető részeiből (fej, farok, uszonyok) sós vízzel alaplét főzünk, majd leszűrjük. A leszűrt csi­cseriborsót a forrásban lévő halléhez adjuk, és majdnem puhára főzzük.

3. A hal húsát 2 fej tisztított hagymával együtt botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a rizst, belekeverjük a tojást, sóval, borssal ízesítjük. A darált halhúsból nedves kézzel gombócokat formálunk, mindegyik közepébe belenyomunk egy-két szem szilvát.

4. A maradék hagymát finomra vagdaljuk, a burgonyá­val, a sáfrány levével és a halgombócokkal együtt a forrásban lévő alaplébe tesszük, közepes lángon további 30 percig hagyjuk csendesen forrni.

5. Felszolgálható egytálételként, vagy először a levest fo­gyasztjuk, majd külön a halgombócokat, a burgo­nyát és a csicseriborsót.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Halgombócleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1884 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Halgombócleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
lexikon