Sertéshúsos puliszkatál

Sertéshúsos polentatál

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sertéshúsos puliszkatál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
6 dkg kockára vágott vaj
25 dkg kukoricaliszt
50 dkg sovány, kockára vágott sertéshús
50 dkg csíkokra vágott kelkáposzta
1 nagyobb szál szeletelt sárgarépa
1 szál szeletelt zellerszár
1 kisebb fej vékonyra szeletelt hagyma
1 teáskanál
15 dl forró víz

Elkészítés:

1. A sertéshúskockákat, káposztacsíkokat, hagymát, sárgarépát, zellert sózzuk és 1,25 dl forró vízzel felöntjük. Letakarjuk. Felforraljuk.

2. A tűz hőfokát közepesre csökkentjük, az ételt 30 percig gyöngyöztetjük.

3. A fedőt levesszük, a maradék forró vízzel felöntjük. Belekeverjük a kukoricalisztet, s 8-10 percig együtt kevergetjük. Ha úgy látjuk, hogy szükséges, adjunk még hozzá forró vizet.

4. Belekeverjük a vajat és a parmezánt. Forrón tálaljuk.

Ez az egészséges téli étel Olaszország északnyugati részéből, Piemontból való. Próbálja ki ön is, és a téli hóesés ellenére Itáliában érezheti magát.
Sertéshúsos puliszkatál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1653 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Sertéshúsos puliszkatál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
google+