Polenta alaprecept

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Polenta alaprecept
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kukoricaliszt
2 teáskanál vaj
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
15 dl forró víz
1 teáskanál
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A vizet sózzuk, felforraljuk. A sós forró vízbe 3-4 decinyit kimerünk és félrerakjuk.

2. A forró vízbe óvatosan kevergetve beleöntjük a kukorica lisztet. A tűz hőfokát csökkentjük.

3. A kukorica lisztet állandóan kevergetve főzzük. Figyelem ahogy fő, „pusmog". Ha túl sűrű, a félrerakott sós vízzel felöntjük.

4. Ha kész, belekeverjük a vajat és a parmezán sajtot. Borsozzuk.

A polenta vagy puliszka, vagy, ahogy egyes vidékeken nevezik, a prósza vagy málé könnyen elkészíthető, mára ismét kedveltté vált étel. A kukoricalisztet forró, sós vízbe keverje bele és nagyon lassú tűzön, akár fém lángelosztót is használva, főzzük körülbelül 50 percig. A vizet egy 6 literes nagy fémfazékban forraljuk fel.
Polenta alaprecept
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2002 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Polenta alaprecept
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
lexikon