Hajdinás polenta, sajttal

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hajdinás polenta, sajttal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg hajdinaliszt
25 dkg vaj
25 dkg fontal sajt
vagy
25 dkg szeletelt asiago sajt
vagy
25 dkg szeletelt fontina sajt
17 és fél dl víz
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só

Elkészítés:

1. A vizet sózzuk, felforraljuk, belekeverjük a hajdinalisztet. Állandóan kevergetve hozzáadjuk a vaj felét. Körülbelül 40 percig főzzük.

2. Hozzáadjuk a sajtot és alacsony hőfokon tovább főzzük, belekeverjük a maradék vajat és még 5-8 percig kavargatjuk, a hajdinás polenta krémes lesz. Forrón tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Hajdinás polenta, sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1688 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Hajdinás polenta, sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
facebook