Bárányhúsleves tésztabatyuval

Düsbara

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Bárányhúsleves tésztabatyuval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg báránycsont
4 gerezd zúzott fokhagyma
6 dkg friss, finomra vágott korianderlevél
1 evőkanál szárított mentalevél
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A leveshez:
15 dl víz
A tésztához:
15 dkg liszt
1 db tojás
1 csipet
1 dl víz

Elkészítés:

1. A báránycsontból kb. 1,5 liter vízzel levest főzünk.

2. A liszt­ből, a tojásból, csipetnyi sóval és kb. 1 dl vízzel fél­kemény, rugalmas tésztát gyúrunk, majd 20-30 per­cig pihentetjük.

3. A hagymát botmixerrel pépesítjük, vagy nagyon apróra vágjuk. A darált húst összekeverjük a hagy­mával, sóval és borssal fűszerezzük.

4. A tésztát 5-6 adagra osztjuk. A cipókat sodrófával nagyon véko­nyan (1 mm!) kinyújtjuk, 1,5-2 cm-es oldalhosszú­ságú négyzetlapokra vágjuk. A közepükbe kevés töl­teléket teszünk. A tésztanégyzeteket vagy középen összehajtjuk, vagy háromszögekké hajtogatjuk. Olyan kicsiknek kell lenniük a batyuknak, hogy 4-5 elférjen egy evőkanálban.

5. Leszűrjük a levest, ismét felforraljuk, és beletesszük a tésztabatyukat, köze­pes lángon kb. 5 percig hagyjuk csendesen forrni. Tálaláskor a levest megszórjuk a korianderrel és a szántott mentalevéllel. A fokhagymával összekevert borecetet külön adjuk asztalra, hogy mindenki ízlé­se szerint vegyen belőle.

Bárányhúsleves tésztabatyuval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1830 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Bárányhúsleves tésztabatyuval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
ételfotó