Töltött nyári zöldségek

Jaj dolmaszi

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött nyári zöldségek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 kisebb padlizsán
8 db kemény paradicsom
vagy
8 db sárga paprika
4 evőkanál vaj
ízlés szerint joghurt
ízlés szerint zúzott fokhagyma
A töltelékhez:
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 csokor finomra vágott korianderlevél
4 fej finomra vágott vöröshagyma
2 evőkanál vaj
1 csokor finomra vágott bazsalikomlevél
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A töltelékhez a felforrósított vajban a darált húst a hagymával megpirítjuk, összekeverjük a zöldfűsze­rekkel és a fűszerekkel.

2. A padlizsánokról levágjuk a szárvégeket, mindegyi­ket hosszában egyszer bevágjuk (nem kell teljesen átvágni), forró, sós vízben 2-3 percig főzzük, leszűrjük, amikor kihűlt, kanállal kimagozzuk.

3. A paradi­csomok kalapját levágjuk, húsát kikanalazzuk, félre­tesszük. A zöldpaprikákról is kalapokat vágunk le a szárvégeknél, húsát kimagozzuk.

4. A zöldségféléket megtöltjük a töltelékkel, visszatesszük a paradi­csom és a paprika kalapját.

5. A vajat lapos edényben megolvasztjuk, a zöldségeket szorosan egymás mel­lé helyezve megpirítjuk.

6. A paradicsom húsát rászór­juk, felöntjük a levessel, lefedjük, és kis lángon kb. 40 percig pároljuk. A töltött zöldségeket a fokhagy­ma-joghurt keverékével és fehér kenyérrel tálaljuk.

Bárányhúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg báránycsont
30 dl víz
6 szem bors
1 csokor bouquet garni
1 szál darabolt szárzeller
1 szál darabolt póréhagyma
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt hagyma

1. A báránycsontokat a hentessel daraboltassuk akkorára, hogy beleférjenek a fazékba. A báránycsontot egy nagy fazékba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és felforraljuk Utána leöntjük róla a vizet, és a csontokat leöblítjük.

2. A csontokat egy másik fazékba tesszük. Hozzáadjuk az elnegyedelt hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát és a szál szárzellert, a bouquet garnit és a borsot. Felöntjük a vízzel.

3. Felforraljuk, majd kisebbre kapcsoljuk a lángot, és 120-180 percig lassan főzzük. Közben időnként lemerjük róla a zsírt és a habot (a legjobb lapos drótszűrővel).

4. A csontokat és a zöldséget finom lyukú szűrővel egy tál fölé emeljük. Kanállal jól kinyomkodjuk, hogy távozzon belőlük a folyadék. Több órára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük róla.

Töltött nyári zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1765 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Töltött nyári zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
google+