Mandulás csók

Nsablit

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás csók
Adag: 1 tepsi (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg liszt
50 dkg reszelt mandula
65 dkg porcukor
1 dl forró víz
40 db egész mandula
1 dl víz
A sütőlemezhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A porcukrot összevegyítjük 1 dl forró vízzel. A tojás­fehérjét kemény habbá verjük, állandó keverés mel­lett hozzáadjuk a cukormasszát, majd belekeverjük a reszelt mandulát.

2. Vízfürdőben felmelegítjük, kb. 40 °C-on tartjuk, és addig keverjük, amíg homogén masszát kapunk.

3. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd állandó keverés mellett beledolgozzuk a lisztet.

4. A tésztát jól átgyúrjuk, kis pogácsákká for­mázzuk, és kivajazott sütőlemezre helyezzük, 1-1 szem mandulával díszítjük.

5. 150 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

A mandulás csókokat akár cukormázzal is be­vonhatjuk.
Mandulás csók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1953 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Mandulás csók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
szólj hozzá, értékelj