Örmény marhahúsgombócok

Kjufta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Örmény marhahúsgombócok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db tojás
½ dl konyak
1 evőkanál
1 csokor finomra vágott borsikafű
3 fej finomra vágott vöröshagyma
másfél dl tej
2 evőkanál liszt
20 dkg olvasztott vaj
ízlés szerint fűszerpaprika

Elkészítés:

1. A húsból a tojással, konyakkal, a sóval, a borsikafűvel, a hagymával, a tejjel, a liszttel, a fűszerpaprikával és 3 dkg olvasztott vajjal finom masszát keve­rünk.

2. Vizet forralunk, egy merőkanalat megmele­gítünk benne, aminek segítségével 1 nagy vagy 6 egyforma kicsi gombócot formálunk a húsmasszá­ból, és a forrásban lévő vízbe tesszük.

3. Amikor a marhahúsgombócok feljönnek a víz felszínére, puhára főttek. Bőséges olvasztott vajjal azonnal tálaljuk.

Örmény marhahúsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1416 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Örmény marhahúsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
tippek, fortélyok