Zöldséges rizs köménnyel

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges rizs köménnyel
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg rövid szemű rizs
4 db érett, kockára vágott paradicsom
2 szál darabolt sárgarépa
3 kisebb darabolt cukkini
1 teáskanál római kömény
vagy
30 dkg friss zöldborsó
2 nagyobb fej finomra vágva hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
15 dl víz
1 csipet sáfrány
2 evőkanál friss, finomra vágva petrezselyemzöld
2 és fél dl joghurt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst, a zöldborsót, a paradicsomot, a sárgarépát, a cukkinit, a hagymát és a fokhagymát egy lábasban összekeverjük. Felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk.

2. Beleszórjuk a sáfrányt. Felforraljuk. A tűz hőfokát csökkentjük. Letakarjuk, majd 15-20 percig főzzük, amíg a rizs magába szívja a vizet.

3. A rizst és a zöldségeket tálalóedényre rakjuk. Petrezselyemmel és köménymaggal díszítjük. A joghurt felét a tetejére kanalazzuk. Forrón tálaljuk. A maradék joghurtot külön tálkában kínáljuk.

Zöldséges rizs köménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2299 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Zöldséges rizs köménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
könyvek