Pot-au-feu

Húsosfazék

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pot-au-feu
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg vesepecsenye
100 dkg csirke
6 szelet pirított kenyér
40 dl víz
2 és fél dl száraz fehérbor
2 szem szegfűszeg
2 fej hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
3 szál félbevágott fehérrépa
4 db félbevágott paradicsom
50 dkg sárgarépa
2 szál póréhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A marhahúst, a csirkét, a báránylapockát és a füstölt szalonnát nagy fazékba rakjuk. Felöntjük a vízzel. Felforraljuk. Beleöntjük a bort.

2. A hagymákba 1-1 szegfűszeget dugunk, a húshoz adjuk a fokhagymával, fehérrépával, paradicsommal, sárgarépával, póréhagymával, bouquet garnival együtt. Sózzuk, borsozzuk.

3. Alacsony hőfokon 120-180 percen át gyöngyöztetjük. Az esetleg keletkező habot leszedjük.

4. A levest leszűrjük. A pirítós kenyereket tányérra rakjuk, a levet rákanalazzuk. A húsokat felszeleteljük, a zöldségekkel együtt tálalóedénybe rakjuk, hogy mindenki a maga ízlése szerint szedhessen belőle.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 csokor friss petrezselyemzöld
1 csokor friss kakukkfű
1 csokor friss zeller

A babérlevelet, zellert, kakukkfüvet, petrezselymet összekötözzük vagy a hozzávalókat tüllzacskóba rakjuk és a zacskó száját összekötjük.

Pot-au-feu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1587 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Pot-au-feu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
recept beküldése