Walesi ragu

Walesi cawl

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Walesi ragu
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 kisebb szál kockára vágott fehérrépa
3 db kockára vágott karórépa
150 dkg vékonyra szeletelt újburgonya
3 szál finomra vágva zellerszár
3 nagy kockára vágott paszternák
6 nagyobb szál kockára vágott sárgarépa
9 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
225 dkg kockára vágott birkahús
vagy
225 dkg kockára vágott bárányhús
1 ág friss kakukkfű
6 fej finomra vágva hagyma
45 dl forró bárányhúsalaplé
vagy
45 dl forró erőleves
9 evőkanál húslé
vagy
9 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
3 evőkanál friss, finomra vágva menta

Elkészítés:

1. A vajat közepes tűzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, póréhagymát, sárgarépát, paszternákot és a zellert, majd 5 percig pároljuk.

2. Belekeverjük a bárányt, 1 teáskanál sóval meghintjük. Letakarjuk. Alacsony tűzön 10 percig főzzük.

3. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a burgonyát, a karórépát, a fehérrépát, a babér- levelet és a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk. A bárányt alacsony hőfokon körülbelül 120 perc alatt puhára főzzük. Ha szükséges, még felöntjük levessel. Mentával díszítve forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.
A cawl speciális walesi marhahúsleves. Két fontos, elengedhetetlen, ugyan­csak walesi hozzávalója: a bárány és a póréhagyma. A hagyomány szerint akkor készítik, ha van maradék hús.
Walesi ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 8343 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Walesi ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
pinterest