Walesi ragu

Walesi cawl

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Walesi ragu
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb szál kockára vágott fehérrépa
1 db kockára vágott karórépa
50 dkg vékonyra szeletelt újburgonya
1 szál finomra vágva zellerszár
1 nagy kockára vágott paszternák
2 nagyobb szál kockára vágott sárgarépa
3 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
75 dkg kockára vágott birkahús
vagy
75 dkg kockára vágott bárányhús
1 ág friss kakukkfű
2 fej finomra vágva hagyma
15 dl forró bárányhúsalaplé
vagy
15 dl forró erőleves
3 evőkanál húslé
vagy
3 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
1 evőkanál friss, finomra vágva menta

Elkészítés:

1. A vajat közepes tűzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, póréhagymát, sárgarépát, paszternákot és a zellert, majd 5 percig pároljuk.

2. Belekeverjük a bárányt, 1 teáskanál sóval meghintjük. Letakarjuk. Alacsony tűzön 10 percig főzzük.

3. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a burgonyát, a karórépát, a fehérrépát, a babér- levelet és a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk. A bárányt alacsony hőfokon körülbelül 120 perc alatt puhára főzzük. Ha szükséges, még felöntjük levessel. Mentával díszítve forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.
A cawl speciális walesi marhahúsleves. Két fontos, elengedhetetlen, ugyan­csak walesi hozzávalója: a bárány és a póréhagyma. A hagyomány szerint akkor készítik, ha van maradék hús.
Walesi ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2541 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Walesi ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
google+