Orosz főtt marhahús

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Orosz főtt marhahús
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg megmosott újburgonya
100 dkg darabolt sárgarépa
50 dkg marhacsont
3 szál zöldjével, vékonyra szeletelt zellerszár
200 dkg kicsontozott marhafartő
1 evőkanál szemes bors
1 csokor friss, finomra vágva petrezselyemzöld
1 csokor friss, finomra vágva kapor
30 dl víz
2 fej durvára vágott hagyma
2 teáskanál

Elkészítés:

1. A borsot, babérlevelet, petrezselymet, kaprot tüllzacskóba vagy fűszertojásba rakjuk. A vizet fazékba öntjük, belerakjuk a marhacsontot, hagymát, zellert, sót és a fűszeres zacskót. Magas hőfokon felforraljuk. A keletkezett habot a tetejéről leszedjük, 10 percig forraljuk.

2. Hozzáadjuk a marhahúst, és 3 percig forraljuk. Letakarjuk, és alacsony hőfokon gyöngyöztetjük amíg a hús megpuhul, körülbelül 210 percig.

3. A sárgarépát, és a burgonyát a főzési idő letelte előtt 45 perccel az ételbe rakjuk. A fűszeres tüllzacskót, majd a csontot, hagymát, zellert kidobjuk.

4. A húst felszeleteljük, és előmelegített tányéron a sárgarépával és a burgonyával (forrón tálaljuk. Kínálhatunk hozzá a répával és a krumplival együtt még póréhagymát is.

Nagyon finom marhahúsleves készül a hozzávalókból, amit hús és zöldség nélkül tálalunk. Öt napig eláll a hűtőszekrényben, sőt lefagyasztható.
Orosz főtt marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1549 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Orosz főtt marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
bevásárlólista