Sózott marha zöldségekkel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sózott marha zöldségekkel
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szál fehérrépa
8 gerezd fokhagyma
6 fej hagyma
6 db burgonya
6 szál sárgarépa
1 fej hagyma
3 szem szegfűszeg
1 evőkanál frissen őrölt fekete bors
½ teáskanál őrölt majoranna

Elkészítés:

1. A húst egy nagy, 8 literes fazékba rakjuk. Felöntjük vízzel és magas hőfokon 5 percig forraljuk. Habját leszedjük.

2. Hozzáadjuk a szegfűszeggel megszurkált hagymát, az összenyomott, de egyben hagyott fokhagymát és a borsot. 10 percig forraljuk. Ha lenne még habja, leszedjük. Letakarjuk.

3. A tűz hőfokát alacsonyra csökkentjük, a húst 60 percig gyöngyöztetjük. Belekeverjük a 6 hagymát, majd 30 percig gyöngyöztetjük.

4. Hozzáadjuk a sárgarépát, burgonyát, majoránnát, s 10 percig gyöngyöztetjük. Majd belerakjuk a fehérrépát, és még 20 percig gyöngyöztetjük, amíg a hús puhára fő.

5. A levet a húsról és a zöldségekről leszűrjük, akár önálló leveskén is kínálhatjuk. A szegfűszeges hagymát kidobjuk. A húst felszeleteljük és a zöldségekkel forrón tálaljuk.

Sózott marha zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2311 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Sózott marha zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
most van szezonja