Vegyes hús és zöldség olasz módra

Bollito misto

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vegyes hús és zöldség olasz módra
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db héjas, megmosott burgonya
75 dkg kolbász
150 dkg csirke
9 nagyobb szál darabolt sárgarépa
200 dkg kicsontozott rostélyos
vagy
200 dkg kicsontozott gömbölyű felsál
vagy
200 dkg kicsontozott marhaszegy
100 dkg borjúszegy
vagy
100 dkg borjúlapocka
50 dkg borjúnyelv
vagy
50 dkg marhanyelv
60 dl víz
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
20 szem fekete bors
3 szál összevágott zellerszár
4 szem szegfűszeg
2 nagyobb fej hagyma

Elkészítés:

1. Egy fazékba öntjük a vizet. Belerakjuk a szegfűszeggel tűzdelt hagymát, a zellert, egy sárgarépát, a szemes borsot és a sót. Közepes tűzön felforraljuk.

2. Hozzáadjuk a marhahúst, amikor újra felforr, visszavesszük a tűz hőfokát, a fazekat letakarjuk és 60 percig gyöngyöztetjük.

3. Belekeverjük a csirkét, a borjúhúst, a nyelvet. Újabb 60 percig gyöngyöztetjük. Figyeljünk arra, hogy a lé mindig fedje a húst! Ha szükséges, forró vízzel öntsük fel.

4. Hozzáadjuk a burgonyát és a maradt 8 sárgarépát. Még 60 percen át gyöngyöztetjük.

5. A kolbászt külön vízben megfőzzük. A levet a húsról és a zöldségekről leszűrjük, akár önálló levesként is kínálhatjuk.

6. A húst a zöldségekkel és a kolbásszal előmelegített tálalóedényre rakjuk. Forrón tálaljuk.

Olaszországban a húsos és zöldséges ételeknek régiónként és évszakonként igen sok a variációja. Most egy olyan változatot mutatunk be, amit az emberek igen kedvelnek. Cotechino kolbásszal készítik, ezt az előfőzött, csomagolt kolbászt a főzés befejezése előtt 45 perccel kell az ételbe tenni. Az olasz cotechino kolbász tulajdonképpen főzőkolbász, mérete egyezik a mi debreceni párosunkkal.
Vegyes hús és zöldség olasz módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2303 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Vegyes hús és zöldség olasz módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
google+