Spanyol ököruszályleves burgonyával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spanyol ököruszályleves burgonyával
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb ökörfarok
100 dkg finomra vágva hagyma
100 dkg kockára vágott burgonya
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
10 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A marhafarkokat sózzuk, borsozzuk, az olajon közepes hőfokon, 10-15 perc alatt kissé elősütjük. A húst szűrőlapáttal kiszedjük, félrerakjuk.

2. A visszamaradt olajon a hagymát 7-8 perc alatt világosbarnára pirítjuk. A húst visszarakjuk a hagymára, felöntjük vízzel, belekeverjük a babérlevelet. Felforraljuk.

3. Beleöntjük a bort, letakarjuk. 150-180 percig gyöngyöztetjük. Figyeljünk arra, hogy a lé mindig fedje a húst!

4. Az étel elkészülte előtt 30 perccel, gőzölőedényt rakunk a fazékra, és a burgonyát puhára gőzöljük.

5. A burgonyát tálalóedényre rakjuk, ráhelyezzük a húst, a maradék levet rákanalazzuk. Forrón tálaljuk.

Az ököruszályleves a marha speciális részéből, konkrétan a marhafarokból készített ízletes leves, ragu, amit igen forrón tálalnak. Nagyon lassan és hosszú ideig kell főzni ezt a pompás levest. Nem könnyű étel, igen tartalmas. A hamis ököruszály készülhet borjúhúsból, marhanyakból, bordából és lábszárból is.
Spanyol ököruszályleves burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1579 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Spanyol ököruszályleves burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
twitter