Főtt hús spanyol módra



Elkészítés:
1. A húst, csontot és pármai sonkát egy fazékba rakjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk.
2. Hozzáadjuk a csirkét, csicseriborsót (amit előzőleg 1 éjszakára beáztattunk, majd lecsöpögtettünk), sárgarépát, fehérrépát, zellerszárat, hagymát. 2 órán át gyöngyöztetjük. Ha szükséges, adhatunk hozzá még vizet.
3. Belerakjuk a burgonyát, még 30 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
4. Hozzákeverjük a kelkáposztát és a kolbászt. 30 perc alatt puhára főzzük.
5. A levet a húsról és a zöldségekről leszűrjük, akár önálló levesként is kínálhatjuk. A marha csontot kidobjuk. A húst felszeleteljük és a zöldségekkel forrón kínáljuk.