Főtt hús spanyol módra

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Főtt hús spanyol módra
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg sovány, kicsontozott marhahús
1 db marhacsont
50 dkg csirkehús
1 nagy cikkekre vágott kelkáposzta
12 dkg sonka
vagy
12 dkg pármai sonka
1 szál fűszeres kolbász
vagy
30 dl víz
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
½ szál zellerszár
1 kis fej hagyma
1 szem szegfűszeg
8 db burgonya
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst, csontot és pármai sonkát egy fazékba rakjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk.

2. Hozzáadjuk a csirkét, csicseriborsót (amit előzőleg 1 éjszakára beáztattunk, majd lecsöpögtettünk), sárgarépát, fehérrépát, zellerszárat, hagymát. 2 órán át gyöngyöztetjük. Ha szükséges, adhatunk hozzá még vizet.

3. Belerakjuk a burgonyát, még 30 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4. Hozzákeverjük a kelkáposztát és a kolbászt. 30 perc alatt puhára főzzük.

5. A levet a húsról és a zöldségekről leszűrjük, akár önálló levesként is kínálhatjuk. A marha csontot kidobjuk. A húst felszeleteljük és a zöldségekkel forrón kínáljuk.

Főtt hús spanyol módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2352 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Főtt hús spanyol módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
könyvek