Lóbabos, pórés, burgonyás ragu

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg kockára vágott burgonya
6 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
50 dkg friss lóbab
vagy
50 dkg mélyhűtött lóbab
20 szál összetépkedett bazsalikomlevél
4 evőkanál tejföl
½ db citrom leve és reszelt héja
1 evőkanál friss, finomra vágva menta
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 evőkanál vaj
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Alacsony hőfokon az olajat és a vajat felmelegítjük. Hozzáadjuk a póréhagymát, fokhagymát 5 percig pároljuk. Belekeverjük a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk.

2. Hozzáadjuk a babot, mentát, citrom héját. Felöntjük 2,5 deciliter zöldséglevessel. A babot és burgonyát 15-20 perc alatt puhára főzzük.

3. Citromlével megspricceljük, Ha túl száraznak találnánk az ételt, a maradék a levest beleönthetjük.

4. A babot, burgonyát, pórét krumplinyomóval összetörhetjük, de hagyhatjuk darabosan is.

5. Hozzákeverjük a tejfölt, bazsalikomleveleket, és még 3 percig a tűzön hagyjuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.
Ha friss lóbabot használunk, áztassuk be előző este.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
2 kisebb paradicsom
2 szál zellerszár
2 szál közepes méretű, félbevágott sárgarépa
25 dl hideg víz
1 teáskanál
6 szem egész bors
1-2 szem szegfűszeg
2 fej közepes méretű hagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük.

2. Belerakjuk az 1-2 szegfűszeggel megtűzdelt hagymát, sárgarépát, zellert, paradicsomot, petrezselymet, egész borsot, babérlevelet. Sózzuk, majd 5 percig pároljuk.

3. Felöntjük vízzel. Kis rést hagyva, a lábast lefedjük, a levest felforraljuk, majd a tűz hőfokát csökkentve 60 percig gyöngyöztetjük.

4. Leszűrjük, a zöldségeket kidobjuk.

Lóbabos, pórés, burgonyás ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1762 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Lóbabos, pórés, burgonyás ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
lexikon