Mediterrán zöldséges ragu

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mediterrán zöldséges ragu
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db érett, hámozott paradicsom
1 kisebb kimagozott, finomra vágva zöld chilipaprika
1 kisebb hámozott, apróra vágott padlizsán
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt sárga kaliforniai paprika
2 fej finomra vágva lilahagyma
100 dkg kockára vágott burgonya
25 dkg összevágott zöldbab
2 db vékonyra szeletelt cukkini
vagy
12 szál cukkinivirág
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt piros húsú kaliforniai paprika
vagy
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt zöld húsú kaliforniai paprika
3 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 evőkanál friss, finomra vágva majoránna
2 evőkanál friss, finomra vágva petrezselyemzöld
másfél dl száraz fehérbor
vagy
másfél dl száraz vörösbor
1 evőkanál friss, összevágott oregánó
vagy
1 teáskanál szárított oregánó
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
szükség szerint víz

Elkészítés:

1. Az olajat alacsony tűzön felmelegítjük, a hagymát 5 perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, kaliforniai paprikát, padlizsánt, csilipaprikát, 8-10 percig együtt pároljuk.

2. Belekeverjük a paradicsomot és babérlevelet. A padlizsán 15-20 perc alatt megpuhul.

3. Beleöntjük a bort. Felforraljuk. Belekeverjük a burgonyát, oregánót. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 15-20 percig gyöngyöztetjük. Félidőben ellenőrizzük, milyen a ragu sűrűsége, ha szükséges, kevés vízzel felöntjük.

4. Ha a burgonya már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldbabot és a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk. Ha a cukkinivirág helyett spárgafejjel készítjük a ragut, most tegyük az ételbe. Letakarjuk. Még 5-8 percig főzzük.

5. Ha a cukkini megfőtt, belekeverjük a citromlevet, majoránnát és a petrezselyem felét. Sózzuk, borsozzuk. A maradék petrezselyemmel meghintjük. Forrón tálaljuk.

Az ízlésének és az idénynek megfelelően válassza ki a hozzávalókat ehhez a mediterrán raguhoz. Cukkinivirág nálunk nehezen szerezhető be, ezért azt bátran helyettesítse spárgafejjel vagy articsókával. Ha azt szeretné, hogy a főzési idő lerövidüljön, nagyon zsenge zöldségféléket válasszon. Ha viszont a fehérrépát, sárgarépát és a paszternákot, illetve a céklát kedveli, számítson arra, hogy a főzési idő meghosszabbodik, tehát ezekkel kezdje a főzést.
Mediterrán zöldséges ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4813 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Mediterrán zöldséges ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
vegetáriánus ételek