Marhachili



Elkészítés:
1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, a hagymát 5 perc alatt megpároljuk.
2. Hozzáadjuk a fokhagymát, chilit, 5 percig pirítjuk. A marhahúskockát minden oldalát 8-10 perc alatt megpirítjuk.
3. Belekeverjük a babot, paradicsomot levével együtt, római köményt, cukrot. Felöntjük a levessel. Felforraljuk. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 60 percig gyöngyöztetjük.
4. Belekeverjük a kaliforniai paprikát és még 30 percig gyöngyöztetjük. Hozzáadjuk a koriandert és az étcsokoládét. Sózzuk. A tejfölt külön tálkában kínáljuk. A marhachilit forrón tálaljuk.
Marhahúsleves

1. A zöldségeket megtisztítjuk. Ha szegfűszeget is használunk, szúrjuk a hagyma negyedekbe.
2. A hozzávaló zöldségeket, húst és csontot a vízzel felöntjük, és közepes tűzön felforraljuk.
3. A tűz hőfokát csökkentjük és a levest 180 percen keresztül gyöngyöztetjük.
4. A keletkező habot szűrőkanállal vagy papírtörlővel leszedjük. Ha a leves kész, a zöldségeket, csontot és húst kiszedjük.
5. A levest leszűrjük. Ha a lé kihűlt, a tetejéről a zsírt eltávolíthatjuk, és kisebb adagokban lefagyaszthatjuk.
A főtt húst akár főételként tálalhatjuk, akár más ételhez is adhatjuk.