Marhachili

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhachili
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kimagozott, finomra vágva zöld chilipaprika
75 dkg sovány, darabolt marhahús
40 dkg lecsepegtetett konzerv vörösbab
40 dkg apróra vágott hámozottparadicsom-konzerv
dl tejföl
3 dkg durvára tört étcsokoládé
1 csomó finomra vágva koriander
3 evőkanál mogyoróolaj
2 fej finomra vágva hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 teáskanál őrölt római kömény
2 teáskanál kristálycukor
1 ¾ dl marhahúsleves
1 db kimagozott, finomra vágva piros húsú kaliforniai paprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, a hagymát 5 perc alatt megpároljuk.

2. Hozzáadjuk a fokhagymát, chilit, 5 percig pirítjuk. A marhahúskockát minden oldalát 8-10 perc alatt megpirítjuk.

3. Belekeverjük a babot, paradicsomot levével együtt, római köményt, cukrot. Felöntjük a levessel. Felforraljuk. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 60 percig gyöngyöztetjük.

4. Belekeverjük a kaliforniai paprikát és még 30 percig gyöngyöztetjük. Hozzáadjuk a koriandert és az étcsokoládét. Sózzuk. A tejfölt külön tálkában kínáljuk. A marhachilit forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
1 nagyobb szál félbevágott sárgarépa
1 szál póréhagyma
2 szál zöldjével zellerszár
2 db érett paradicsom
150 dkg marhahús
50 dl hideg víz
1 nagyobb fej negyedelt hagyma
4 szem szegfűszeg
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só

1. A zöldségeket megtisztítjuk. Ha szegfűszeget is használunk, szúrjuk a hagyma negyedekbe.

2. A hozzávaló zöldségeket, húst és csontot a vízzel felöntjük, és közepes tűzön felforraljuk.

3. A tűz hőfokát csökkentjük és a levest 180 percen keresztül gyöngyöztetjük.

4. A keletkező habot szűrőkanállal vagy papírtörlővel leszedjük. Ha a leves kész, a zöldségeket, csontot és húst kiszedjük.

5. A levest leszűrjük. Ha a lé kihűlt, a tetejéről a zsírt eltávolíthatjuk, és kisebb adagokban lefagyaszthatjuk.

A főtt húst akár főételként tálalhatjuk, akár más ételhez is adhatjuk.

Marhachili
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1833 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Marhachili
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
most van szezonja