Csirkechili

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkechili
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
6 db lebőrözött csirkecomb
50 dkg apróra vágott konzervparadicsom
25 dkg fűszeres, kockára vágott kolbász
vagy
25 dkg kockára vágott chorizo kolbász
vagy
40 dkg lecsepegtetett fehérbabkonzerv
3 és fél dl csirkehúsleves
1 teáskanál piros chilipehely
2 teáskanál őrölt római kömény
1 fej finomra vágva hagyma
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
A tálaláshoz:
igény szerint tejföl

Elkészítés:

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, a hagymát 5 perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a kömény és a chiliforgácsot, 1 percig pároljuk.

2. Belekeverjük a paradicsomot a levével együtt, felöntjük a levessel. Felforraljuk.

3. Hozzáadjuk a kolbászt és a combokat. Letakarjuk. A tűz hőfokát csökkentjük. Az ételt 20 percig gyöngyöztetjük.

4. Belekeverjük a kaliforniai paprikát és a babot, 20 perc alatt megfő a csirke. Tejfölt külön tálkában kínáljuk. A csirkechilit forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Csirkechili
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1707 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Csirkechili
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
cikkek