Csirkechili



Elkészítés:
1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, a hagymát 5 perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a kömény és a chiliforgácsot, 1 percig pároljuk.
2. Belekeverjük a paradicsomot a levével együtt, felöntjük a levessel. Felforraljuk.
3. Hozzáadjuk a kolbászt és a combokat. Letakarjuk. A tűz hőfokát csökkentjük. Az ételt 20 percig gyöngyöztetjük.
4. Belekeverjük a kaliforniai paprikát és a babot, 20 perc alatt megfő a csirke. Tejfölt külön tálkában kínáljuk. A csirkechilit forrón tálaljuk.
Csirkealaplé

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.
2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.
3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.
Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.