Kolbász és bab paradicsomszószban

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kolbász és bab paradicsomszószban
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db fűszeres kolbász
2 doboz apróra vágott hámozottparadicsom-konzerv
vagy
40 dkg lecsepegtetett fehérbabkonzerv
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 gerezd finomra vágva fokhagyma
8 szál friss zsályalevél
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük. A félbevágott kolbászokat villával megszurkáljuk, a serpenyőbe rakjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, zsályát, a kolbászkákat 8-10 perc alatt barnára pirítjuk. A kolbászkákat szűrőlapáttal félrerakjuk.

2. A visszamaradt zsiradékra rakjuk a paradicsomot a levével együtt. Sózzuk, borsozzuk. A tűz hőfokát csökkentjük. A paradicsomot 25 percig főzzük.

3. A kolbászt visszarakjuk a serpenyőbe, beleöntjük a babot. Néhány perc alatt a bab is felveszi az étel hőfokát. Forrón tálaljuk.

Kolbász és bab paradicsomszószban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2316 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Kolbász és bab paradicsomszószban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
szótár