Báránypiláf bulgurral

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Báránypiláf bulgurral
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kicsontozott, kockára vágott bárányhús
25 dkg hámozott, összevágott paradicsom
50 dkg bulgur
4 evőkanál vaj
1 fej finomra vágva hagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
7 és fél dl meleg víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat közepes tűzön felmelegítjük, a hagymát 7-8 perc alatt világosbarnára pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a bárányt, kevergetve minden oldalát 8-10 perc alatt megpirítjuk. Belekeverjük a paradicsomot és a római köményt. Sózzuk, borsozzuk.

3. A tűz hőfokát csökkentjük. A serpenyőt lefedjük. A húst 35-40 percig pároljuk. Ha a leve nagyon lefőne, kevés vízzel pótoljuk.

4. Belekeverjük a bulgurt, 5 percig főzzük, felöntjük vízzel. A tűz hőfokát magasra emeljük. Lefedjük, s 5 percig főzzük. A tűz hőfokát csökkentjük és 10-15 perc alatt puhára főzzük a bulgurt. Forrón tálaljuk.

Báránypiláf bulgurral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 759 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Báránypiláf bulgurral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
tippek, fortélyok