Garnéla és mangócurry

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Garnéla és mangócurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg konyhakész garnélarák
4 dl kókusztej
4 db friss, kimagozott piros chilipaprika
5 db egész, tört kardamom
2 levél curry
1 kis darab frissen reszelt gyömbér
2 evőkanál garam masala
50 dkg apróra vágott hámozottparadicsom-konzerv
2 db kimagozott, darabolt mangó
dl mogyoróolaj
2 fej finomra vágva hagyma
4 gerezd finomra vágva fokhagyma
12 és fél dl víz
A tálaláshoz:
igény szerint főtt basmati rizs

Elkészítés:

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, a finomra vágott chilit és az összetört kardamomot 2 perc alatt megpirítjuk. Ha van currylevelünk, az olajon 1-2 másodperc alatt megfonnyasztjuk.

2. Belekeverjük a hagymát, fokhagymát, gyömbért, garam masalát. Egy percig kevergetjük.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot, felöntjük vízzel. 15 perc alatt besűrítjük. Belekeverjük a mangót és a kókusztejet, 10 percig főzzük.

4. Rádobjuk a garnélát, 3 perc alatt rózsaszínűre főzzük. Rizságyon forrón tálaljuk.

Garam masala

Garam masala
4 evőkanál koriandermag
3 evőkanál kardamonhüvely
3 rúd fahéj
2 evőkanál római kömény
1 evőkanál egész feketebors
1 teáskanál szegfűszeg
1 db frissen reszelt szerecsendió

1. Egy serpenyőbe tesszük a koriandermagot, a kardamom tokot, a rómaikömény magot, a szemes fekete borsot, a szegfűszeget és fahéjat, és közepes hőfokon keverve sütjük, míg illatozni kezd.

2. A kardamom tokokat kinyitjuk, csak a magokat tartjuk meg. A megpörkölt fűszereket robotgépbe vagy turmixgépbe tesszük egy egész frissen reszelt szerecsendióval, és porrá őröljük.

3. Vagy azonnal felhasználjuk, vagy légmentesen záródó üvegben tároljuk.

Garnéla és mangócurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1811 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Garnéla és mangócurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
facebook