Zöld curry kókusszal és garnélával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Zöld curry kókusszal és garnélával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg konyhakész garnélarák
4 dl kókusztej
1 evőkanál thai halszósz
10 dkg szeletelt bambuszrügy
1 db félbevágott, szeletelt sárga nyári tök
1 db félbevágott, szeletelt cukkini
25 dkg összevágott zöldbab
25 dkg kockára vágott padlizsán
1 evőkanál thai currykrém
12 szál összetépkedett bazsalikomlevél
1 és ¼ dl zöldségleves
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint főtt jázminrizs
vagy
igény szerint főtt thai rizs
igény szerint cikkekre vágott lime
néhány ág menta

Elkészítés:

1. A currykrémet és a kókusztej felét egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon felmelegítjük, és kissé gyöngyöztetjük.

2. Hozzáadjuk a padlizsánt, összerázzuk, majd 3 percig főzzük. Belekeverjük a kaliforniai paprikát, zöldbabot. Lefedjük, 5-7 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a hosszában felezett, szeletekre vágott cukkinit, nyári tököt, a lemosott, lecsöpögtetett, szeletekre vágott bambuszrügyet. Beleöntjük a maradék kókusztejet, halszószt. További 5 percig gyöngyöztetjük, hogy a zöldségek puhák, de roppanósak legyenek.

4. Belekeverjük a rákot, bazsalikomot. Felöntjük annyi zöldséglevessel, hogy az ételt éppen csak ellepje. Öt percig, amíg a rák rózsaszínű lesz, főzzük. Sózzuk. Mentával és lime-gerezdekkel díszítjük. A rizzsel forrón tálaljuk.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
2 kisebb paradicsom
2 szál zellerszár
2 szál közepes méretű, félbevágott sárgarépa
25 dl hideg víz
1 teáskanál
6 szem egész bors
1-2 szem szegfűszeg
2 fej közepes méretű hagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük.

2. Belerakjuk az 1-2 szegfűszeggel megtűzdelt hagymát, sárgarépát, zellert, paradicsomot, petrezselymet, egész borsot, babérlevelet. Sózzuk, majd 5 percig pároljuk.

3. Felöntjük vízzel. Kis rést hagyva, a lábast lefedjük, a levest felforraljuk, majd a tűz hőfokát csökkentve 60 percig gyöngyöztetjük.

4. Leszűrjük, a zöldségeket kidobjuk.

Zöld curry kókusszal és garnélával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1799 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Zöld curry kókusszal és garnélával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
van itthon