Sült csirke spenóttal, ananásszal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült csirke spenóttal, ananásszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kockára vágott ananász
2 db lebőrözött, kicsontozott csirkemell
35 dkg főtt hosszúmetélt
vagy
35 dkg főtt ramentészta
20 dkg összevágott édeskáposzta
vagy
20 dkg zsenge, összevágott spenót
1 csipet pirospaprika
1 teáskanál Tabasco-szósz
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
3 evőkanál méz
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
4 evőkanál mogyoróolaj
vagy
4 evőkanál olaj
8 db negyedelt gomba
vagy
8 db negyedelt shiitake gomba
A tálaláshoz:
4 evőkanál pirított szezámmag

Elkészítés:

1. Két evőkanál olajat wokban vagy serpenyőben felmelegítünk. A csirkét, gyömbért, fokhagymát 6-8 perc alatt, amíg a csirke kifehéredik, együtt pirítjuk.

2. A vékony csíkokra csirkét szűrőlapáttal kiszedjük, félrerakjuk. A visszamaradt olajon a friss ananászt a mézzel 2 perc alatt barnára pirítjuk. Szűrőlapáttal kiszedjük, a félrerakott csirkére halmozzuk.

3. A maradék 2 evőkanál olajat a wokba vagy serpenyőbe öntjük, belerakjuk a spenótot, gombát (a kalapjukat negyedelve, a szárukat kockákra vágva), rament vagy főtt hosszúmetéltet.

4. Hozzáadjuk a citromlevet, Tabascót, pirospaprikát. 5 percig, amíg a spenót és a gomba megfonnyad, kevergetjük.

5. Az ananászos, mézes csirkét visszarakjuk a wokba, magas hőfokon 2 perc alatt átmelegítjük. Szezámmaggal megszórjuk. Azonnal tálaljuk.

Sült csirke spenóttal, ananásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1425 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Sült csirke spenóttal, ananásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
hírlevél