Krémes zöldségcurry

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Krémes zöldségcurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 maréknyi friss, finomra vágva koriander
2 és fél dl tejszín
2 db friss, apróra vágott zöld chilipaprika
2 nagy darabolt burgonya
12 dkg félbevágott karfiol
12 dkg hámozott, kimagozott sütőtök
12 dkg összevágott csiperkegomba
4 kisebb apróra vágott cukkini
vagy
1 kisebb apróra vágott tök
5 dl forró csirkehúsleves
2 evőkanál sötét szójaszósz
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ teáskanál mustármag
½ teáskanál római kömény
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
½ teáskanál friss, frissen reszelt gyömbér
2 fej finomra vágva hagyma
½ teáskanál fehér bors
1 teáskanál
1 evőkanál Worcestershire szósz
A tálaláshoz:
igény szerint főtt barna rizs

Elkészítés:

1. Az olajat közepes hőfokon felmelegítjük. Hozzáadjuk a rómaikömény-magot, mustármagot, és 3 perc alatt illatosra pirítjuk.

2. Belekeverjük a a forgácsokra vágott chilit, fokhagymát, hagymát, gyömbért és 5 perc alatt puhára pároljuk.

3. Hozzáadjuk a tököt vagy cukkinit, burgonyát, karfiolt, gombát, a hámozott, kimagozott, kockákra vágott sütőtököt. Fehér borssal megszórjuk, sózzuk. Meghintjük Worcestershire szósszal és szójaszósszal.

4. Felöntjük a levessel. Letakarjuk. 30 percig gyöngyöztetjük.

5. Belekeverjük a tejszínt és 5 percig gyöngyöztetjük, amíg besűrűsödik. Megszórjuk korianderrel. Barna rizzsel forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Csirkeleves

Csirkeleves
2 szál darabolt zellerszár
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg egész csirke
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
2 fej közepes méretű, negyedelt hagyma
50 dl hideg víz

1. A csirkedarabokat (pl. szárny, hát, nyak) vagy az egész csirkét fazékba rakjuk. Felöntjük a vízzel. Közepes tűzön, óvatosan felfőzzük. A habot a tetejéről eltávolítjuk.

2. Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, a háromfelé vágott zellert, petrezselymet, babérlevelet, sót. A levest ne hagyjuk forrni, csak óvatosan gyöngyöztessük 3-4 órán keresztül. Ha túl sok lé elpárologna, meleg vízzel pótoljuk.

3. Ha megfőtt, a csirkét és a zöldségeket kiszedjük. A levest hagyjuk kihűlni.

Leszűrjük.

4. A levet hűtőbe rakjuk, hogy a zsír a tetején megdermedjen. A zsírt eltávolítjuk.

A főtt húst és a zöldségeket más ételek készítéséhez felhasználhatjuk.

Krémes zöldségcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1219 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Krémes zöldségcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
ételfotó