Kambodzsai rizs

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kambodzsai rizs
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg kockára vágott sertéshús
15 dkg lebőrözött, kicsontozott csirkemell
10 dkg konyhakész garnélarák
25 dkg basmati rizs
2 db tojás
2 db kimagozott, vékonyra szeletelt zöld chilipaprika
1 fej finomra vágva hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
10 dl halleves
2 evőkanál fehérborecet
1 csipet ánizsmag
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 csipet őrölt fahéj
5 evőkanál olaj
vagy
5 evőkanál mogyoróolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy serpenyőben 4 evőkanál olajon a hagymát és fokhagymát 7-8 perc alatt aranyszínűre pároljuk.

2. Hozzáadjuk a sertéshús‑és csirkedarabokat, körülbelül 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

3. Belekeverjük a rákot, 2 percig pirítjuk. Beleszórjuk a rizst, állandóan kevergetve 3 percig pirítjuk.

4. Felöntjük hallével, hozzáadjuk az ecetet, ánizst, gyömbért, fahéjat. Sózzuk, borsozzuk. Letakarjuk. Alacsony hőfokon, amíg a rizs megpuhul - körülbelül 20 perc -, főzzük.

5. A tojást csipetnyi sóval felverjük, a maradék 1 evőkanál olajon megsütjük, csíkokra vágjuk, és óvatosan a rizsbe keverjük. Chilipaprikával díszítjük. Forrón tálaljuk.

Halleves

Kép nélkül
1 szál összevágott zellerszár
1 szál összevágott sárgarépa
50 dkg halaprólék
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
1 ág kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
4 szem fekete bors
1 fej összevágott mogyoróhagyma
1 fej összevágott hagyma
30 dl hideg víz

1. A halfejeket és a csontos halat 60 percen át hideg vízben áztatjuk. Leszűrjük.

2. Fazékba rakjuk, felöntjük 3 liter hideg vízzel, és alacsony hőfokon felforraljuk.

3. A hozzávalókat is a vízbe rakjuk és 90 percen keresztül lassú tűzön gyöngyöztetjük. Ha megfőtt, leszűrjük.

Kambodzsai rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1717 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Kambodzsai rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
hírlevél