Vegetáriánus kuszkusz

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vegetáriánus kuszkusz
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg apróra vágott hámozottparadicsom-konzerv
4 db kockára vágott burgonya
2 db héjas, szeletelt padlizsán
1 kisebb kockára vágott tök
vagy
2 db kockára vágott cukkini
40 dkg főtt csicseriborsó
vagy
40 dkg konzerv csicseriborsó
2 evőkanál friss, finomra vágva koriander
½ teáskanál római kömény
1 evőkanál paradicsompüré
1 db friss, finomra vágva piros chilipaprika
½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál
1 db kimagozott, szeletelt zöld húsú kaliforniai paprika
1 db kimagozott, szeletelt sárga húsú kaliforniai paprika
1 db kimagozott, szeletelt piros húsú kaliforniai paprika
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 fej finomra vágva fehér hagyma
1 fej finomra vágva lilahagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál csípős paprikakrém
vagy
1 evőkanál harissa
A tálaláshoz:
igény szerint friss kuszkusz

Elkészítés:

1. A tazsinban vagy egy fedeles jénaiban az olajat közepes tűzön felmelegítjük. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és 5 perc alatt megpároljuk.

2. Belekeverjük a kaliforniai paprikát, burgonyát, tököt, kukoricát, padlizsánt, a lemosott, lecsöpögtetett bambuszrügyet, csicseriborsót. A zöldségeket 5 perig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.

3. Hozzáadjuk a chilit, paradicsomot a levével együtt, paradicsompürét, erős paprikakrémet, köményt.

4. Felöntjük a levessel. Lefedjük, hogy a gőz ne illanjon el. A tűz hőfokát csökkentjük, és körülbelül 40 percig, amíg a zöldségek puhára főnek, főzzük. Megszórjuk friss korianderrel és a frissen készült kuszkusszal tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Vegetáriánus kuszkusz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3722 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Vegetáriánus kuszkusz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
google+