Sózott tőkehal szicíliai módra

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sózott tőkehal szicíliai módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg paradicsom
75 dkg sózott tőkehal
60 dkg darabolt burgonya
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágva hagyma
1 gerezd héjas, zúzott fokhagyma
5 dkg liszt
2 és fél dl forró víz
2 db félérett, hámozott körte
15 dkg kimagozott olívabogyó
2 kisebb szeletelt zellergumó
2 evőkanál kapribogyó
3 evőkanál fenyőmag
3 evőkanál arany mazsola
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sózott tőkehalat daraboljuk, gerincét eltávolítjuk és 24 órán át - négyszer cserélve - hideg vízben áztatjuk. A darabokat kockákra vágjuk.

2. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és 5 perc alatt megpároljuk.

3. A haldarabokat lisztbe forgatjuk, a közepesnél kissé magasabb hőfokon minden oldalát megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A tűz hőfokát csökkentjük.

4. Belekeverjük a paradicsomot, s annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Letakarjuk, 45 percig főzzük.

5. Hozzáadjuk a burgonyát, a kimagozott, szeletekre vágott körtét, olívabogyót, zellert, kapribogyót, fenyőmagot, a beáztatott, lecsöpögtetett mazsolát. Óvatosan összekeverjük. Ismét letakarjuk és még 45 percig főzzük. Forrón tálaljuk.

A konyhakész, sózott tőkehalat Észak-Amerikában és a világ számos más táján igen kedvelik. A magyar konyhában kevéssé fordul elő, de a kíváncsiak és az ínyencek bátran kipróbálhatják.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sózott tőkehal szicíliai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1364 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Sózott tőkehal szicíliai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
könyvek