Halas tazsin

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Halas tazsin
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tálaláshoz:
igény szerint kuszkusz
vagy
igény szerint kenyér
Mártás:
3 nagyobb kimagozott, grillezett zöld húsú kaliforniai paprika
6 db félbevágott koktélparadicsom
3 nagy hámozott, negyedekre vágott paradicsom
1 és ¼ dl víz
1 és ¼ dl víz
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
½ teáskanál
½ teáskanál frissen őrölt fehér bors
1 evőkanál friss, durva szemcséjű koriander
½ teáskanál sáfrány
vagy
2 teáskanál őrölt kurkuma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
Pác:
4 evőkanál friss, finomra vágva koriander
100 dkg darabolt fehér húsú halfilé
vagy
100 dkg darabolt ördöghal
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál
1 nagyobb citrom leve
1 csipet cayenne-bors
1 teáskanál őrölt római kömény
2 evőkanál édes pirospaprika
3 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A páchoz a fokhagymát a sóval együtt mozsárban összezúzzuk. Hozzáadjuk az olajat, koriandert, édes paprikát, római köményt, cayenne borsot, citromlevet. Összekeverjük. A keverék kétharmadát a halra öntjük. A 6 darabra vágott halat 3 órára hűtőszekrénybe rakjuk.

2. A mártáshoz a fokhagymát, olajat, gyömbért, sót, fehér borsot összekeverjük, beleöntjük a sáfrányos vizet és hozzákeverjük a maradék egyharmad páclevet. Összekeverjük. Félrerakjuk.

3. A tazsin vagy a serpenyő alját kibéleljük kaliforniaipaprika-csíkokkal, rárakjuk a bepácolt halat. Olívaolajjal meghintjük, rárakjuk a koktélparadicsomot.

4. A mártás háromnegyedét ráöntjük, a tetejére rakjuk a negyedelt paradicsomot. A maradék mártással leöntjük. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 30 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha a mártás túl híg lenne, a haldarabokat szűrőlapáttal kiszedjük, félrerakjuk és tűz hőfokát növelve, a mártást besűrítjük.

5. A halat visszarakjuk, hozzáadjuk a citromszeleteket és további 5 percig még pároljuk. Korianderrel megszórjuk, kuszkusszal vagy marokkói, lepényféle kenyérrel tálaljuk.

Észak-Afrikában igen sokféle halételt készítenek, hiszen igencsak bő a vidék haltermése. A sült halak mellett nagyon kedvelik a pácolt változatot is. Az egyik legkedveltebb pác a fokhagymás, köményes, erős paprikás, korianderes, citromos. Ez az ördöghalból készült tazsin is ilyen pácban fürdött, mielőtt tányérra került. Ha nem kapna ördöghalat, más fehér húsú fajtából is elkészítheti.
Halas tazsin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2530 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Halas tazsin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
cikkek